Silversmide fortsättning

Plats Lund

Gör unika smycken, eller andra mindre föremål, från egen idé till färdigt objekt. Självständiga arbete med individuell handledning för dig som har grundkunskaper i silversmide.

Boka kursen nu

Kursen vänder sig till dig som har provat på silversmide och har någon erfarenhet av grunderna. På kursen gör du smycken eller andra mindre föremål, från egen idé till färdigt objekt, i din egen takt. Vi försöker arbeta på ett kreativt sätt för att skapa unika smycken/föremål med uttryck.

Mål
Under en intensiv helg får du arbeta med självständiga projekt under individuell handledning.

Målgrupp
Alla som tidigare gått någon form av grundkurs i silversmide är välkomna.

Förkunskaper
Kursen kräver grundkunskaper i silversmide. Du får du arbeta självständigt och får individuell handledning. Kursen är ingen fortsättning på en specifik kurs.

Innehåll

  • Skissa, forma och bearbeta materialet.
  • Materialets egenskaper och möjligheter.
  • Smidning, lödning, sågning, slipning m.m.
  • Arbete med egna projekt efter fritt val.

Arbetsformer
Grupperna består av max 8 deltagare. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du skall nå dina mål.

Kursledare och lokal
Våra lärare är utbildade och yrkesutövande inom ämnet och har ett stort pedagogiskt intresse. Vår verkstad är välutrustad med arbetsbord till alla, lödnings- och slipstationer, ett rum för grövre bearbetning samt flera maskiner och anpassade verktyg.

Kurstider
Lör-/söndag 10.00-17.00 (lunch 12-13).

Studiematerial/Litteratur
Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Metaller, sågblad m.m. finns däremot på plats och du betalar det du förbrukat efter kursens slut.

Utvecklingsmöjligheter
Kursens upplägg gör att du kan gå den flera gånger och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar ibland också intensivkurser med specifik inriktning, samt en-veckors intensivkurser på sommaren.

Kursledare

Eva Moritz

Eva undervisar i kurser i silversmide på alla nivåer. Hon har undervisat på Folkuniversitetet i Lund sedan 2011.

Efter studier på Konstfack i Stockholm är jag verksam i Lund sedan 1997. Jag arbetar med silversmide, konstnärliga projekt och designuppdrag parallellt med undervisning.

Smyckekonsten och hantverket är mångsidigt och bär med sig olika utmaningar och infallsvinklar. Smycken har en närvaro i vår vardag och är en ursprunglig uttrycksform där tradition och kultur möts. En smyckevärld som är spännande att föra vidare. 

Projekt som jag har arbetat med finns att se på moritzform.se

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
27 aug 2022 - 28 aug 2022
Lö 10:00 - 17:00
Sö 10:00 - 17:00
Tillfällen
2
Plats
Bredgatan 5, 22221 Lund
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1115186
Pris
2145 kr