Silversmide smycken

Plats Lund

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Boka reservplats

Mål

På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Kursinnehåll

Du som är nybörjare kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel. Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

En del i skapandeprocessen är att göra skisser och modeller. Du får gå igenom skissen med läraren som då kan se eventuella fallgropar och komma med förslag till lösningar.

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Material

Material finns att köpa på kursen. Materialkostnaden ingår inte i kurspriset. Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.

Kursledare

Eva Moritz

Eva undervisar i kurser i silversmide på alla nivåer. Hon har undervisat på Folkuniversitetet i Lund sedan 2011.

Efter studier på Konstfack i Stockholm är jag verksam i Lund sedan 1997. Jag arbetar med silversmide, konstnärliga projekt och designuppdrag parallellt med undervisning.

Smyckekonsten och hantverket är mångsidigt och bär med sig olika utmaningar och infallsvinklar. Smycken har en närvaro i vår vardag och är en ursprunglig uttrycksform där tradition och kultur möts. En smyckevärld som är spännande att föra vidare. 

Projekt som jag har arbetat med finns att se på moritzform.se

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
11 dec 2021 - 12 dec 2021
Lö 10:00 - 17:00
Sö 10:00 - 17:00
Tillfällen
2
Plats
Bredgatan 5, 22221 Lund
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1112594
Pris
2145 kr