Silversmide smycken

Plats Kungsbacka

I Kungsbacka får du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Förkunskaper
Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Mål
På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll
Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel. Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

En del i skapandeprocessen är att göra skisser och modeller. Du får gå igenom skissen med läraren som då kan se eventuella fallgropar och komma med förslag till lösningar.

Studieform
Gruppen består av max 8 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material
Material finns att köpa på kursen och du betalar i efterskott för det material du använt. Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Kursledare

Per-Olof Widheden

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
11 okt 2021 - 22 nov 2021
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
7
Plats
Norra Torggatan 8-10, 43421 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1087370
Pris
1795 kr