Silversmide smycken, helgkurs

Plats Helsingborg

Upptäck hantverket silversmide och skapa smycken efter egen design! Med handledning från kursledaren lär du känna hantverket och verkstaden.

Boka nu

Kursinnehåll

Under kursen lär du dig de grundläggande tekniken inom silversmide, så som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen. Du får skapa smycken efter egen design, lära dig skissa modeller och arbeta med form. Kursledaren stöttar med individuell handledning genom hela processen.

  • grundläggande tekniker
  • skissa modeller
  • forma metallen
  • kunskap om form och design

Kursupplägg

Arbetet sker självständigt under ledarens handledning. Vid behov hålls gemensamma genomgångar med hela gruppen. 
Du börjar med att skapa en ring, och får då lära känna verkstaden och de grundläggande teknikerna inom hantverket. När ringen är färdig väljer du ett valfritt smyckedsprojekt.

Kurstiden inkluderar 30 min lunch/dag. 

Förkunskaper

Denna kursen riktar sig till nybörjare. Har du erfarernhet sedan tidigare rekommenderar vi kursen Silversmide smycken, helgkurs.

Material

Material ingår inte i kursavgiften och finns att köpa på plats. Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.

Du betalar enklast med Swish. Om du inte kan eller vill betala med Swish kan du välja att betala via faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut, och det tillkommer då en fakturaavgift på 95 kronor. Denna information finns tillgänglig i kurslokalen.

Kursledare

Eva Nilsson Berglind

Mitt intresse för silversmide väcktes under ”fritt val” i högstadiet. Jag har utbildat mig på folkhögskola, arbetat som assistentlärare i silversmide och vidareutbildat mig i vuxenpedagogik, foldforming, emalj, filigran och stenfattning.

Sedan 1980 verksam i egen ateljé där jag under en period även arbetat med textila uppdrag för offentlig miljö, utställningsverksamhet, föredrag och kurser i bland annat färgningstekniker.

I undervisningen vill jag förmedla något av all den rika, traditionella kunskap om material och tekniker hantverket utvecklat under århundraden. Men också modet att bryta, prova och utforska din egen väg.

Medlem i KIF/KRO och KHVC.

Eva Nilsson berglind

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 sep 2024 - 8 sep 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 7 sep 2024 kl 09:00-15:30
  • sön 8 sep 2024 kl 09:00 - 15:30
Plats
Dragaregatan 2, 25442 HELSINGBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
409093
Pris
2245 kr