Prova På silversmide

Plats Helsingborg

Är du nyfiken på silversmide men vill prova på innan du bokar en hel kurs? Då passar denna workshop dig. Lär känna hantverket och inspireras av vår kunniga ledare.

Boka nu

Kursinnehåll

Under denna workshop får du prova på hantverket silvermside och lära känna silversmedjan. Du får testa grundläggande tekniker så som smide, lödning och polering, bekanta dig med verktygen som används och skapa några enklare smycken.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar varvas med självständigt praktiskt arbete under handledning. 

I kurstiden ingår 30 minuter lunch.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Material ingår inte i kursavgiften och finns att köpa på plats. Du betalar för det materialet du själv använder, samt 25 kr för gemensamt mateiral.

Du betalar enklast med Swish. Om du inte kan eller vill betala med Swish kan du välja att betala via faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut, och det tillkommer då en fakturaavgift på 95 kronor. Denna information finns tillgänglig i kurslokalen.

Kursledare

Eva Nilsson Berglind

Mitt intresse för silversmide väcktes under ”fritt val” i högstadiet. Jag har utbildat mig på folkhögskola, arbetat som assistentlärare i silversmide och vidareutbildat mig i vuxenpedagogik, foldforming, emalj, filigran och stenfattning.

Sedan 1980 verksam i egen ateljé där jag under en period även arbetat med textila uppdrag för offentlig miljö, utställningsverksamhet, föredrag och kurser i bland annat färgningstekniker.

I undervisningen vill jag förmedla något av all den rika, traditionella kunskap om material och tekniker hantverket utvecklat under århundraden. Men också modet att bryta, prova och utforska din egen väg.

Medlem i KIF/KRO och KHVC.

Eva Nilsson berglind

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 aug 2024 - 25 aug 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 25 aug 2024 kl 09:00-15:30
Studietimmar
8
Kurs-ID
409092
Pris
1145 kr