Silversmide - sommarkurs

Plats Helsingborg

Fyra hela dagar av fritt skapande, kreativa lösningar och fördjupad kunskap i hantverket - börja sommaren med en kurs i silversmide.

Boka nu

Kursinnehåll

Under kursen lär du dig de grundläggande tekniken inom silversmide, så som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen. Du får skapa smycken efter egen design, lära dig skissa modeller och arbeta med form. Kursledaren stöttar med individuell handledning genom hela processen.

  • silversmidestekniker, t.ex. såga, fila och löda
  • skissa modeller
  • forma metallen
  • infattning av stenar
  • mönsterstrukturer
  • kunskap om form och design

Kursupplägg

Arbetet sker självständigt under ledarens handledning. Vid behov hålls gemensamma genomgångar med hela gruppen. 
Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar du med en ring. Har du tidigare erfarenhet kan du arbeta med mer avancerade föremål eller fördjupa dig i dekorationstekniker, kombinera metaller eller inlägg av stenar.

Kurstiden inkluderar 30 minuter lunch måndag-onsdag. 

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har erfarenhet av silversmide.

Material

Material ingår inte i kursavgiften och finns att köpa på plats. Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.

Du betalar enklast med Swish. Om du inte kan eller vill betala med Swish kan du välja att betala via faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut, och det tillkommer då en fakturaavgift på 95 kronor. Denna information finns tillgänglig i kurslokalen.

 

Kursledare

Eva Nilsson Berglind

Mitt intresse för silversmide väcktes under ”fritt val” i högstadiet. Jag har utbildat mig på folkhögskola, arbetat som assistentlärare i silversmide och vidareutbildat mig i vuxenpedagogik, foldforming, emalj, filigran och stenfattning.

Sedan 1980 verksam i egen ateljé där jag under en period även arbetat med textila uppdrag för offentlig miljö, utställningsverksamhet, föredrag och kurser i bland annat färgningstekniker.

I undervisningen vill jag förmedla något av all den rika, traditionella kunskap om material och tekniker hantverket utvecklat under århundraden. Men också modet att bryta, prova och utforska din egen väg.

Medlem i KIF/KRO och KHVC.

Eva Nilsson berglind

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

info.sydvast@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 20 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 09:00-15:30
  • tis 18 jun 2024 kl 09:00 - 15:30
  • ons 19 jun 2024 kl 09:00 - 15:30
  • tor 20 jun 2024 kl 09:00 - 12:00
Plats
Dragaregatan 2, 25442 HELSINGBORG
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
406682
Pris
3450 kr