Silversmide smycken, sommarkurs

Plats Göteborg

Gå en kurs i silversmide och skapa dina egna smycken. På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken med hjälp av kunniga kursledare i vår silververkstad vid Stigbergstorget i Göteborg.

Boka nu

Målgrupp

Art College silversmidekurser har blandade grupper där erfarna möter nybörjare. Du behöver inte ha några förkunskaper utan utvecklas på din egen nivå och i din egen takt.

Mål

På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel.

Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Material finns att köpa på kursen och kan betalas med swish. Materialkostnaden ingår inte i kurspriset. Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.

Art College silververkstad

Art College silververkstad vid Stigbergstorget ligger i en ljus lokal med härlig atmosfär. Ateljén är utrustad med egna arbetsplatser och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver för att tillverka dina egna smycken. Kursledarna är välutbildade inom metallsmide och de flesta har egen verksamhet vid sidan av arbetet på Folkuniversitetet.

Kursledare

Therese Stawlin

Therese Stawlin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 jun 2023 - 30 jun 2023
Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 27 jun 2023 kl 10:00-15:15
  • ons 28 jun 2023 kl 10:00 - 15:15
  • tor 29 jun 2023 kl 10:00 - 15:15
  • fre 30 jun 2023 kl 10:00 - 15:15
Plats
Stigbergstorget 5, 41463 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
301848
Pris
2425 kr