Keramik stengods workshop

Plats Växjö

På den här kursen får du lära dig att skapa föremål i stengodslera.

Boka kursen nu
Vill du prova på att arbeta med lera? Då kan du gå våra endagskurser i keramik! Vi arbetar med en stengodslera. Här kan du skapa och forma föremål, allt från bruksföremål till robusta fat, krukor, skålar och muggar. Vi arbetar med kavling och ringling som tekniker. Du arbetar utifrån din egen nivå och i din egen takt under ledning av vår erfarna kursledare. När du väl lärt dig tekniken är det bara att låta fantasin flöda.

Förkunskaper

Våra kurser består av blandade grupper och passar därför både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Material

1 kg lera ingår i kursavgiften

Innehåll

Du får lära dig att skapa föremål genom att ringla och kavla. Du lär dig hur leran bearbetas samt olika dekortekniker. När du väl lärt dig tekniken kan du ägna dig åt att ge din skapelse en personlig och konstnärlig touch.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och dina möjligheter att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går flera terminer eller olika keramikkurser. Det finns även möjlighet att gå vår workshop inom glasyr där du glaserar de föremål du har skapat.

Agneta Råhlin

Agneta började på Folkuniversitetet i början av 90-talet, då arbetade hon med Art-Tex som var en konstutbildning på halvtid. Hon arbetade som textilkonstnär och undervisade i broderi och screentryck. Sedan har hon byggt på sin utbildning till bildlärare på Linnéuniversitetet och Konstfack i Stockholm.

Jag håller kurser i Screentryck på tyg och papper. Sedan några år tillbaka är jag även ansvarig för verksamheten i Ateljén där vi bedriver daglig verksamhet för arbetssökande samt arbetsträning. Vi arbetar med konstnärliga uttryck i allehanda material samt på sommarhalvåret med odling för den gemensamma miljön i Folkuniversitetets trädgård.

Det bästa med Folkuniversitetet är tanken och målsättningen att vi lär så länge vi lever och det aldrig är försent att förvärva nya kunskaper. Kreativiteten kan ta många vägar på Folkuniversitetet och det finns utrymme för många uttryck. Det är en källa till glädje som man delar med varandra då man går på kurs.

Agneta Råhlin

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
Lö 10:00 - 12:15
Tillfällen
1
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1043092
Pris
550 kr