Keramik After work

Plats Växjö

Kom med din personal för en kväll - plocka fram din kreativa sida och testa på att skapa i keramik!

Boka nu

Mål

Få en stund tillsammans för gemenskap utanför jobbet, släpp prestationen och bara var i skapandet med händerna.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

Innehåll

Det kommer att vara en gemensam genomgång av grunderna i ringling, tumning och kavling. Efter det får du skapa fritt i ett roterande system mellan de olika arbetsytorna. Det finns möjlighet att testa på att dreja, då vi har 4 drejskivor i verkstaden - dock är det inte möjligt att färdigställa ett föremål för bränning, det kräver mer än ett kurstillfälle. Efter avslutad kväll får varje deltagare välja två alster, som bränns och glaseras av oss.

Du får testa på att:

  • ringla
  • tumma
  • kavla
  • dreja (du kommer inte att kunna färdigställa ett alster)

Material

Det finns fyra olika stengodsleror att välja på. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt. Materialkostnad för lera och glasyr ingår i kursavgiften.

Lokal

Ateljén är utrustad med fyra drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver.

Välkomna!

Kursledare

Annette Berggren

" Att ge sig tiden till sig själv med att få vara kreativ och få skapa är så fint och så viktigt. Att få skapa med hand och ande!"

För Annette handlar det om att ha kul och att lära känna leran. Att våga, att ge tid för sitt skapande, få fram fantasi och glädje samt känna att skapandeprocessen är viktigare än resultatet.

Att omge sig med skönhet och jobba för hållbarhet genom inspiration från naturen är viktig och nära för henne.

Annette har gått sex år på olika konstskolor som Capellagården på Öland. Hon har även varit egenföretagare inom mode och design i 12 år med tre butiker och är certifierad inrednings designer som jobbar för att skapa miljöer där människans och jordens välbefinnande står i fokus.

Dessutom har hon jobbat med olika konst och kulturevenemang bland annat Öppen verkstad på Hofs Lifs. Annette arbetar som pedagog och tar med sig skapandet in i skolan med barnen.

Nu fyller hon på med olika kurser av intresse och har fastnat för keramik, måleri och det naturliga hemmet samt att få skapa tidlös skönhet, livskvalité och hållbar design med fokus på naturen och de små tingen. Hon har egen drejstol och en ateljé i Växjö.

Annette Berggren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

info.vaxjo@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 apr 2023 - 14 apr 2023
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 14 apr 2023 kl 16:30-20:15
Studietimmar
5
Kurs-ID
400303
Pris
995 kr