Keramik helgkurs

Plats Växjö

Välkommen att utforska lerans spännande värld under en helg i vår välutrustade keramikverkstad i Växjö!

Boka nu

Mål

Målet med workshopen är att du ska få känna på hur det är att arbeta mer lera och öva på de olika grundläggande tekniker inom keramik. Efter avslutad kurs ska du bland annat fått grundkunskap i: 

  • Ringling och kavling
  • Drejning
  • Glasering
  • Torknings- och bränningsprocessen

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper. Kursen ges på nybörjarnivå och till dig som är intresserad av att testa arbeta med lera.

Kursinnehåll

Under kursens gång kommer du att få lära dig mer om olika tekniker inom keramiken, du får dessutom glasera dina föremål vid sista tillfället. Undervisningen sker i form av teoretiska och praktiska genomgångar samt individuell handledning. Kursledaren hjälper dig att skapa föremål utifrån dina egna idéer. Kursen består mestadels av praktiskt arbete.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du köper lera av oss på plats till en kostnad av 75:-/kg och du betalar via swish eller faktura vid sista kurstillfället för den lera du använt. I priset ingår också tillgång till ett brett utbud av glasyrer och bränning av dina alster. 

Vi erbjuder fyra olika stengodsleror. Kursledaren hjälper till med vilken sorts lera som lämpar sig bäst för just det du vill skapa. 

Välkommen!

Kursledare

Sofia Söderberg

Jag har studerat på st. Sigfrids folkhögskola samt Liljeholmens folkhögskola inom konst och har 6 års erfarenhet i design, keramik, måleri, teckning med mera. Jag har studerat till bildpedagog på Linneuniversitetet och fortsätter nu att utforska och utveckla mitt konstnärskap.

Med mina samlade kunskaper och erfarenheter lär jag ut grundkurser inom konst, men också avancerad konst. I mina kurser vill jag visa de olika tekniker som finns men också nya tekniker som ännu inte används lika ofta. Tekniker som kommer hjälpa dig på din väg till att skapa uttrycksfull konst men också förbättra din kunskaper om konst.

På min fritid gillar jag att måla och jobba med keramik i min ateljé på teleborg. Jag spenderar mycket av min tid på att studera naturen och tar inspiration av den till mycket av mina verk. Fotografering tar upp mycket av min tid då jag fotograferar för inspiration, men också till att fånga motiv till mitt skapande.

Hjärtligt välkomna till mina kurser!

Sofia Söderberg undervisar i måleri och keramik på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 3 nov 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 13 okt 2024 kl 10:00 - 16:00
  • sön 3 nov 2024 kl 10:00 - 13:00
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 VÄXJÖ
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
408288
Pris
1995 kr