Keramik för familjen

Plats Växjö

Det här är en kurs i Växjö för dig som vill testa på keramik tillsammans med ditt barn eller barnbarn! En stund för att skapa med händerna i lerans och keramikens värld.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Få en stund tillsammans med familjen och plocka fram fantasin, kreativiteten och lekfullheten med hjälp av leran!

Vi kommer att gå igenom keramikens grundläggande termer som tumning, ringling, kavling och drejning. Du får lära dig hur leran skall bearbetas, och olika dekortekniker.

Kursupplägg

På den här kursen välkomnar vi vuxna tillsammans med barn i åldrarna 8-13 år. Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Material

Vi arbetar med olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att de brända godset är mycket slitstarkt. En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut.

Vi bränner föremålen under kursen gång. För att alla föremål ska hinna brännas begränsar vi materialet till max 5 kg lera per deltagare.

Vårt kompendium om keramik ingår i kursavgiften.

Glasering ingår i kursen.

Lokal

Ateljén är utrustad med fyra drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver.

Prisinformation

Vuxen: 3195 kr
Barn: 1295 kr
Boka även ditt barn - ange annan betalare

Välkommen!

Kursledare

Annette Berggren

" Att ge sig tiden till sig själv med att få vara kreativ och få skapa är så fint och så viktigt. Att få skapa med hand och ande!"

För Annette handlar det om att ha kul och att lära känna leran. Att våga, att ge tid för sitt skapande, få fram fantasi och glädje samt känna att skapandeprocessen är viktigare än resultatet.

Att omge sig med skönhet och jobba för hållbarhet genom inspiration från naturen är viktig och nära för henne.

Annette har gått sex år på olika konstskolor som Capellagården på Öland. Hon har även varit egenföretagare inom mode och design i 12 år med tre butiker och är certifierad inrednings designer som jobbar för att skapa miljöer där människans och jordens välbefinnande står i fokus.

Dessutom har hon jobbat med olika konst och kulturevenemang bland annat Öppen verkstad på Hofs Lifs. Annette arbetar som pedagog och tar med sig skapandet in i skolan med barnen.

Nu fyller hon på med olika kurser av intresse och har fastnat för keramik, måleri och det naturliga hemmet samt att få skapa tidlös skönhet, livskvalité och hållbar design med fokus på naturen och de små tingen. Hon har egen drejstol och en ateljé i Växjö.

Annette Berggren

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 11 okt 2022
Ti 17:15 - 20:15
Tillfällen
7
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1137168
Pris
3195 kr