Glasyrworkshop

Plats Växjö

På den här kursen får du glasera dina keramikföremål.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen lämpar sig både för dig som är nybörjare såväl som för dig som har glaserat keramik alster innan.

Kursinnehåll

Det här är en workshop för dig som har gått någon av våra tidigare workshops i keramik och vill utsmycka dina föremål med glasyr.

Kursupplägg

Efter skröjbränningen kan stengodsföremål glaseras, som du får möjlighet till att göra på denna kursen. Det kommer vara en gemensam genomgång av de olika sätten att glasera ditt föremål.

Du får testa på bland annat:

  • Doppglasyr - som lämpar sig för att glasera hela föremål.
  • Penselglasyr- till små detaljer.
  • Engob- för effekt under transparent glasyr eller utan.

OBS

Vi glaserar och bränner endast keramikföremål som skapats under våra kurser.


Välkommen!

Kursledare

Annette Berggren

" Att ge sig tiden till sig själv med att få vara kreativ och få skapa är så fint och så viktigt. Att få skapa med hand och ande!"

För Annette handlar det om att ha kul och att lära känna leran. Att våga, att ge tid för sitt skapande, få fram fantasi och glädje samt känna att skapandeprocessen är viktigare än resultatet.

Att omge sig med skönhet och jobba för hållbarhet genom inspiration från naturen är viktig och nära för henne.

Annette har gått sex år på olika konstskolor som Capellagården på Öland. Hon har även varit egenföretagare inom mode och design i 12 år med tre butiker och är certifierad inrednings designer som jobbar för att skapa miljöer där människans och jordens välbefinnande står i fokus.

Dessutom har hon jobbat med olika konst och kulturevenemang bland annat Öppen verkstad på Hofs Lifs. Annette arbetar som pedagog och tar med sig skapandet in i skolan med barnen.

Nu fyller hon på med olika kurser av intresse och har fastnat för keramik, måleri och det naturliga hemmet samt att få skapa tidlös skönhet, livskvalité och hållbar design med fokus på naturen och de små tingen. Hon har egen drejstol och en ateljé i Växjö.

Annette Berggren

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
20 nov 2022 - 20 nov 2022
Sö 12:15 - 15:30
Tillfällen
1
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1137156
Pris
595 kr