Glasyrworkshop

Plats Växjö

På den här kursen får du glasera dina keramikföremål.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen lämpar sig både för dig som är nybörjare såväl som för dig som har glaserat keramik alster innan.

Kursinnehåll

Det här är en workshop för dig som har gått någon av våra tidigare workshops i keramik och vill utsmycka dina föremål med glasyr.

Kursupplägg

Efter skröjbränningen kan stengodsföremål glaseras, som du får möjlighet till att göra på denna kursen. Det kommer vara en gemensam genomgång av de olika sätten att glasera ditt föremål.

Du får testa på bland annat:

  • Doppglasyr - som lämpar sig för att glasera hela föremål.
  • Penselglasyr- till små detaljer.
  • Engob- för effekt under transparent glasyr eller utan.

OBS

Vi glaserar och bränner endast keramikföremål som skapats under våra kurser.


Välkommen!

Kursledare

Cecilia Hartwich

"Jag har alltid älskat den kreativa kraften i att kunna ta en liten klump lera och förvandla den till ett vackert och användbart föremål".

Cecilia är utbildad i Japan där hon studerat keramik på två olika skolor, varav den senaste Tajimi City Pottery Design and Technical Center, i Gifu prefektur. Hon älskar att dreja och använder ofta starka färger, texturer och mönster i sin egen keramik. Hon vill stötta andra att hitta sitt personliga uttryck genom leran, att själv få skapa och prova sig fram är ofta bästa sättet att närma sig det keramiska hantverket.

Cecilia har också en egen studio i Kosta med drejskiva och ugn där hon arbetar främst med bruksföremål i keramik under namnet Nomori.

Utöver arbetet med keramik så arbetar Cecilia även som internationell samordnare på Linnéuniversitetet och Fakulteten för konst och humaniora.

Cecilia Hartwich

Har du frågor?

Kontakta Therese Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
20 nov 2022 - 20 nov 2022
Sö 12:15 - 15:30
Tillfällen
1
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1137156
Pris
595 kr