Keramik fortsättning

Plats Växjö

Utveckla dina kunskaper inom keramik på den här fortsättningskursen i Växjö!

Boka kursen nu

Mål

Målet med kursen är att du ska få utveckla dina kunskaper inom olika grundläggande tekniker, bland annat drejning.

Förkunskaper

Den här kursen passar dig som har gått en grundkurs tidigare eller har motsvarande kunskaper.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du att få lära dig mer om olika tekniker inom keramiken, du får dessutom bränna och glasera dina föremål. Undervisningen sker i form av genomgångar och individuell handledning som hjälper dig att skapa föremål utifrån dina egna idéer. Kursen består mestadels av praktiskt arbete.


Under kursen lär du dig:


  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • drejning
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Material

Vi arbetar med fyra olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria.

För att alla föremål ska hinna brännas begränsar vi materialet till max 5kg lera per deltagare. En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. Du har tillgång till glasyr, samt bränningar. Vårt kompendium om keramik ingår i kursavgiften.

Ateljén är utrustad med fyra drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av glasyrer.

Välkommen!

Kursledare

Cecilia Hartwich

"Jag har alltid älskat den kreativa kraften i att kunna ta en liten klump lera och förvandla den till ett vackert och användbart föremål".

Cecilia är utbildad i Japan där hon studerat keramik på två olika skolor, varav den senaste Tajimi City Pottery Design and Technical Center, i Gifu prefektur. Hon älskar att dreja och använder ofta starka färger, texturer och mönster i sin egen keramik. Hon vill stötta andra att hitta sitt personliga uttryck genom leran, att själv få skapa och prova sig fram är ofta bästa sättet att närma sig det keramiska hantverket.

Cecilia har också en egen studio i Kosta med drejskiva och ugn där hon arbetar främst med bruksföremål i keramik under namnet Nomori.

Utöver arbetet med keramik så arbetar Cecilia även som internationell samordnare på Linnéuniversitetet och Fakulteten för konst och humaniora.

Cecilia Hartwich

Har du frågor?

Kontakta Therese Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
06 nov 2022 - 18 dec 2022
Sö 16:00 - 19:00
Tillfällen
7
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1137148
Pris
3095 kr