Intensivkurs keramik

Plats Växjö

Testa på att arbeta med lera på den här intensivkursen i Växjö!

Boka reservplats

Mål

Målet med kursen är att du ska få testa på olika grundläggande tekniker inom keramik, bland annat drejning.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursinnehåll

Under den här intensivkursen kommer du att få testa på de vanligaste teknikerna inom keramik och tillverka dina egna föremål. Undervisningen sker i form av genomgångar och individuell handledning som hjälper dig att skapa föremål utifrån dina egna idéer. Kursen består mestadels av praktiskt arbete.

Glasering ingår inte i kursen. Några veckor efter kursen när föremålen hunnit skröjbrännas erbjuds en glasyrkurs där du har möjlighet att glasera dina föremål. Glasyrkursen kostar 595kr.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria.

En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. Vårt kompendium om keramik ingår i kursavgiften.

Ateljén är utrustad med fyra drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver.

Kursledare

Cecilia Hartwich

"Jag har alltid älskat den kreativa kraften i att kunna ta en liten klump lera och förvandla den till ett vackert och användbart föremål".

Cecilia är utbildad i Japan där hon studerat keramik på två olika skolor, varav den senaste Tajimi City Pottery Design and Technical Center, i Gifu prefektur. Hon älskar att dreja och använder ofta starka färger, texturer och mönster i sin egen keramik. Hon vill stötta andra att hitta sitt personliga uttryck genom leran, att själv få skapa och prova sig fram är ofta bästa sättet att närma sig det keramiska hantverket.

Cecilia har också en egen studio i Kosta med drejskiva och ugn där hon arbetar främst med bruksföremål i keramik under namnet Nomori.

Utöver arbetet med keramik så arbetar Cecilia även som internationell samordnare på Linnéuniversitetet och Fakulteten för konst och humaniora.

Cecilia Hartwich

Har du frågor?

Kontakta Therese Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
01 aug 2022 - 04 aug 2022
Må 17:15 - 20:15
Ti 17:15 - 20:15
On 17:15 - 20:15
To 17:15 - 20:15
Tillfällen
4
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136142
Pris
1995 kr