Keramik- 3-dagars drejkurs

Plats Umeå

Längre kurs i drejning för dig med eller utan förkunskaper. Ett glaseringstillfälle på 3 timmar tillkommer i kursen, datum för detta bestäms i gruppen. Välkomna!

Boka kursen nu
Välkommen till en spännande kurs i keramik! Här kan du lära eller förkovra dig i tekniken drejning. Du får även lära dig att dekorera dina alster genom att använda engobe, underglasyr, oxider och stämplar mm.

MÅLGRUPP
Kursen vänder sig till både nybörjare och mer erfarna deltagare. Undervisningen är individuellt anpassad och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

INNEHÅLL
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vi erbjuder en drej skiva till varje deltagare under helgen.

Glasering sker efter att alstren är torkade och brända en första gång, datum bestäms i gruppen.

LOKAL
Vår keramikverkstad har två stora arbetsrum, fuktrum och ett ugnsrum med två stora ugnar. Vi har 6 drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver och ett stort utbud av glasyrer och annat material.

MATERIAL
Den lera vi använder är stengodslera av hög kvalitet med goda drejnings egenskaper. Den bränns i höga temperaturer och passar utmärkt till bruksföremål. Glasyrförrådet är stort och alla glasyrer är godkända ur miljösynpunkt. Priset för leran är 70:-/kilo och i priset ingår engobe, glasyr och bränningar.

Kursledare

Eva-Karin Sandqvist

"Lerans förmåga att reflektera mötande material och skapa texturer, på sättet som leran speglar mina händer och förmår att frysa stunden använder jag mig medvetet av på olika sätt i mitt arbete."

Eva-Karin är keramiker med lång erfarenhet av pedagogisk undervisning inom keramik. Hon arbetar som konstnär på Kulturmejeriet i Umeå och har sedan 1997 varit kursledare på Folkuniversitetet.

Hon har studerat på Konstskolan Kuben i Örebro och dessutom vidareutbildat sig inom konstpedagogik.

 

Har du frågor?

Kontakta Ingela Bäckman

ingela.backman@folkuniversitetet.se

Tid
26 maj 2022 - 28 maj 2022
To 09:00 - 16:00
Fr 09:00 - 16:00
Lö 09:00 - 16:00
Tillfällen
3
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
31
Kurs-ID
1136389
Pris
3800 kr