Keramik

Plats Trollhättan

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar. Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, från varandra och från kursledaren.

Boka nu

Målgrupp

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Litteratur/material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 70:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Kursledare

Elsa Wallander

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 apr 2023 - 19 apr 2023
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 19 apr 2023 kl 18:00-21:15
Plats
Garvaregatan 13, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
301828
Pris
2625 kr