Keramikstudion, måndag fm

Plats Stockholm

Keramikstudion passar dig som vill fördjupa dig i en valfri teknik. Exempelvis drejning, ringling, kavling, tumning eller modellering. Du kan även välja att arbeta med glasyrer.

Boka reservplats

Förkunskaper

Det här en fortsättningskurs för dig som har gått minst en kurs tidigare i keramik.

Innehåll

Du lägger tillsammans med din kursledare upp en plan och ett mål för din kurstid utifrån vad du önskar inrikta dig på. Du får mest ut av kursen genom att arbeta självständigt med handledning av kursledaren.

Genomgångar av olika tekniker görs regelbundet under lektionerna där alla bjuds att delta. Minst varannan vecka har vi även en kortare teoretisk genomgång där vi till exempel tittar närmare på en speciell keramiker eller utställning.

Mål

Att ha fått fördjupade kunskaper i det ämnet du valt fördjupa dig i.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till ett brett sortiment av engober och glasyrer, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Keramikverkstan

Keramikverkstaden är en luftig lokal med härlig atmosfär. Ateljén är utrustad med tio elektriska drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av unika glasyrer och engober. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra tre stora keramikugnar.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.
Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.
För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Eva Göransson

Eva Göransson är keramiker utbildad på Institutionen för Keramik Glas, Konstfack.

Eva är medlem i KRO/KIF, Konsthantverkscentrum och Konsthantverkarna och är verksam keramiker sedan många år med egen ateljé i G-studion, Gustavsbergs gamla porslinsfabrik. Eva har lång erfarenhet av att undervisa inom kursverksamheten på Folkuniversitetet.

Eva Göransson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 nov 2020 - 07 dec 2020
Må 09:00 - 13:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1075428
Pris
3425 kr