Glasyrkurs - keramik

Plats Stockholm

Här får du lära dig hur du blandar egna engober och glasyrer efter recept och hur du enkelt kan göra egna infärgningar.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har viss erfarenhet av keramik och som vill få en inblick i hur roligt och spännande det är att blanda sina egna stengodsglasyrer. Om du har skaffat en egen brännugn hemma kan detta vara en väldigt nyttig grundkurs.

Innehåll

Vi tillverkar provplattor/provskålar i stengodslera och blandar engober med olika infärgningar av oxider och färgkroppar. Vi blandar glasyrer utifrån olika recept. Vi går igenom vad en glasyr innehåller (de vanligaste råmaterialen, oxider och färgkroppar), hur ett recept är uppbyggt, vad som händer under glasyrbränningen med mera.

Material

Engobe- och glasyrmaterial ingår i kursavgiften, kostnad för lera tillkommer beroende på hur många provplattor/provskålar du vill göra.

Kursupplägg

Praktiskt arbete varvat med viss teori både i keramikverkstan och i vårt glasyrlabb. Proverna bränns mellan kurstillfällena så vi får möjlighet att jämföra varandras resultat vid varje kursträff. Gruppen består av max 8 deltagare.

Anne-Sophie Enberg

Anne-Sophie Enberg arbetar heltid som keramiker sedan 20 år tillbaka.

Hennes intresse för keramik vaknade för trettiotalet år sedan på restaurang "Blå Porten" som ligger på Djurgården. Där fanns två enormt stora skålar i entrén till matsalen, som imponerade stort. Under de år av konstutbildningar som följde drogs hon alltmera till skulptur och keramik, för att slutligen gå linjen för keramik & glas på Konstfack.

Numera arbetar Anne-Sophie både med bruksföremål i stengods och porslinslera, samt med keramisk skulptur. Hon tycker om att arbeta med unikat och korta serier av bruksgods och behöver kasta sig mellan olika uttryck för att hålla engagemanget vid liv. Arbetet omfattar allt från idé, design till utförande i egna verkstan.

http://lersaker.se/

Ann Sofie Enberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
25 maj 2020 - 15 jun 2020
Må 17:30 - 21:15
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1043940
Pris
2350 kr