Drejkurs - intensiv v.29

Plats Stockholm

Välkommen att utforska ett spännande material i vår välutrustade keramikverkstad! På drejkursen får du möjlighet att skapa dina egna föremål på drejskivan. Du arbetar utifrån din egen nivå och i din egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Boka kursen nu
OBS! Glasering är inplanerat till tisdag 16/8 v. 33 mellan 16.30-18.45

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar drejkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Innehåll

På drejkursen får du lära dig dreja egna föremål. Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning. Du lär dig hur leran ska bearbetas för att sedan på drejskivan kunna formas till t ex en mugg eller en skål. Har du drejat tidigare har du möjlighet att utveckla din teknik och lära dig hur du gör mer avancerade former, som t ex en tekanna eller stora fat. Vi går även igenom beskickning/svarvning samt glasering.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till ett brett sortiment av engober och glasyrer, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Keramikverkstaden är en luftig lokal med härlig atmosfär. Ateljén är utrustad med tio elektriska drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av unika glasyrer och engober. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra tre stora keramikugnar.

Kursledare

Anne-Sophie Enberg

Anne-Sophie Enberg arbetar heltid som keramiker sedan 20 år tillbaka.

Hennes intresse för keramik vaknade för trettiotalet år sedan på restaurang "Blå Porten" som ligger på Djurgården. Där fanns två enormt stora skålar i entrén till matsalen, som imponerade stort. Under de år av konstutbildningar som följde drogs hon alltmera till skulptur och keramik, för att slutligen gå linjen för keramik & glas på Konstfack.

Numera arbetar Anne-Sophie både med bruksföremål i stengods och porslinslera, samt med keramisk skulptur. Hon tycker om att arbeta med unikat och korta serier av bruksgods och behöver kasta sig mellan olika uttryck för att hålla engagemanget vid liv. Arbetet omfattar allt från idé, design till utförande i egna verkstan.

http://lersaker.se/

Ann Sofie Enberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 jul 2022 - 22 jul 2022
Må 10:00 - 16:15
Ti 10:00 - 16:15
On 10:00 - 16:15
To 10:00 - 16:15
Fr 10:00 - 16:15
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
39
Kurs-ID
1135958
Pris
4935 kr