Drejkurs för nybörjare v. 23

Plats Stockholm

Välkommen till vår keramikverkstad på Kungstensgatan 45. Väkommen att lära dig dreja! En kurs för dig som är nybörjare och vill lära dig från grunden.

Boka kursen nu
OBS! Glasering är inplanerat den 22/6 kl. 17-20.

Innehåll

På drejkursen får du lära dig dreja egna föremål. Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning. Du lär dig hur leran ska bearbetas för att sedan på drejskivan kunna formas till exempelvis en mugg eller en skål.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 4-8 deltagare och alla kursdeltagare har tillgång till varsin elektrisk drejskiva.

Material

Vi arbetar med stengodslera. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till engober och blank transparent glasyr, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Keramikverkstaden är en luftig lokal med härlig atmosfär och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av unika glasyrer och engober. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra tre stora keramikugnar.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Marie Engelbrekt

Marie började med keramik på en folkhögskola. Hon hade tänkt spela teater men fastnade för leran istället. Marie har arbetat med lera sedan 1986 och undervisat på Folkuniversitetet sedan 1989.

Hon skapar i lera tillsammans med skolbarn i Järfälla. Marie arbetar både med drejat bruksgods och med skulpturer, huvudsakligen i stengodslera. Hon finns representerad i Vatikanen och Årsta kyrka.

Marie arbetar i en liten verkstad i Trångsund samt på KKV i Västerås. De senaste åren har hon arbetat med olika projekt. Bl a ett skulpturprojekt under två år där hon skapade ett 70-tal skulpturer som var och en representerade ett tema i kyrkoåret.

Marie Engelbrekt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 jun 2022 - 10 jun 2022
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Fr 10:00 - 16:00
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1135309
Pris
3790 kr