Keramik 12-16 år - höstlovskurs i Solna

Plats Solna

Här får du som är mellan 7-11 år möjlighet att arbeta med lera; du kan göra till exempel skålar, muggar eller figurer. Låt fantasin sätta gränser!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Både nybörjare och fortsättare är välkomna.

Innehåll

Vi provar på olika keramiska tekniker som till exempel kavling, drejning och tumning. Vi gör sen mönster och dekorerar våra färdiga alster med engober.
Dina alster kommer att vara klara för avhämtning ca två veckor efter kursens slut då de måste brännas och glaseras av kursledaren i efterhand.

Material

Vi arbetar med stengodslera. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria.
OBS! Allt material ingår i kurspriset.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker genom gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 5-8 barn.

Lokal

Vår keramikverkstad i Solna är under våren 2019 ombyggd från befintliga lokaler för att passa just vår verksamhet. Verkstaden är utrustad med åtta elektriska drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra två keramikugnar.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.
Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.
För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
26 okt 2020 - 29 okt 2020
Må 13:00 - 16:00
Ti 13:00 - 16:00
On 13:00 - 16:00
To 13:00 - 16:00
Tillfällen
4
Plats
Sundbybergsvägen 9, 17173 Solna
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1075780
Pris
1975 kr