Drejkurs för nybörjare, söndag i Solna

Plats Solna

Väkommen att lära dig dreja! En kurs för dig som är nyfiken och vill lära dig från grunden.

Boka kursen nu

Innehåll

På drejkursen får du lära dig dreja egna föremål. Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning. Du lär dig hur leran ska bearbetas för att sedan på drejskivan kunna formas till t ex en mugg eller en skål.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 6-8 deltagare och alla kursdeltagare har tillgång till varsin elektrisk drejskiva.

Lov

OBS! Kursen har uppehåll för höstlov v.44

Material

Vi arbetar med stengodslera. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till engober och blank transparent glasyr, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Vår keramikverkstad i Solna är under våren 2019 ombyggd från befintliga lokaler för att passa just vår verksamhet. Verkstaden är utrustad med åtta elektriska drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra två keramikugnar.

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.
Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.
För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Åsa Wolgast

Kontakta Kundtjänst i Stockholm