Drejning nybörjare - två veckor i Solna

Plats Solna

Välkommen till Folkuniversitetets välutrustade keramikverkstad i Solna! Du arbetar utifrån din egen nivå under ledning av våra erfarna kursledare under 2 hela veckor.

Boka kursen nu

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 4-10 deltagare och alla kursdeltagare har tillgång till varsin elektrisk drejskiva.

Ett glaseringstillfälle ingår några veckor efter kursens slut då du får glasera de föremål som du väljer att bränna. Då alla alster måste torkas och brännas innan glasering kan göras så förläggs tid för det efter kursens gång.

Material

Vi arbetar med stengodslera. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till engober och glasyrer, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Vår keramikverkstad i Solna är under våren 2019 ombyggd från befintliga lokaler för att passa just vår verksamhet. Verkstaden är utrustad med åtta elektriska drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra två keramikugnar.

Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Sebastian Hägelstam

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 aug 2022 - 26 aug 2022
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Fr 10:00 - 16:00
Tillfällen
11
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 Solna
Visa på karta
Studietimmar
74
Kurs-ID
1135480
Pris
7300 kr