Keramiklinjen - Solna

Plats Solna

Keramiklinjen är en kreativ utbildning som löper över två terminer. Varje termin kan väljas fristående. Linjen ligger på en grundläggande nivå och kan fungera som en bas för vidare studier eller för egen utveckling.

Boka kursen nu

Vi arbetar med gemensamma uppgifter där vi bland annat går igenom:

  • att dreja
  • bygga skulpturalt
  • skiss till föremål och objekt
  • materiallära
  • olika formningstekniker som tumning, ringling, kavling och modellering

Termin 2 startar i februari 2023 och vänder sig i första hand till dem som gått termin 1, men i mån av plats är den även öppen för andra deltagare som har motsvarande förkunskaper.

För vem?

För att gå termin 1 kan du vara nybörjare eller ha viss erfarenhet.

Material

Vi arbetar med stengodslera. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 75 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till engober och glasyrer, samt bränningar.
Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Kurstider

Undervisningen är förlagd till tisdagar 09:00-12:45 samt onsdagar 09:00-15:00. Linjen gör uppehåll under höstlovet, v 44.

Anmälan

Anmälan kan du göra här via vår hemsida eller genom att ringa kundtjänst på telefon 08-789 42 00. När din anmälan är registrerad skickar vi ett inbetalningskort med anmälningsavgiften på 1.000 kr. Avgiften ska vara oss tillhanda så snart som möjligt. Observera att anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas endast om vi inte kan erbjuda plats på önskad utbildning.

Allmänna villkor

Våra utbildningslinjer startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är det enda giltiga skälet för eventuell avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg. Då debiteras en avgift på 10% av utbildningskostnaden samt en kostnad för de lektioner som ägt rum innan avanmälan.

Finansiering

Kursavgiften kan kostnadsfritt delas upp på fyra delbetalningar under pågående termin. Utbildningen berättigar inte till studiemedel utan går på deltid för att möjliggöra kombination med arbete eller andra studier.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

15 % RABATT OM DU GÅR EN KURS!
Om du väljer att gå ytterligare en kurs under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, foto, konsthantverk, textil, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 07 dec 2022
Ti 09:00 - 12:45
On 09:00 - 15:00
Tillfällen
24
Plats
Sundbybergsvägen 7B, 17173 Solna
Visa på karta
Studietimmar
144
Kurs-ID
1135159
Pris
17950 kr