Keramik 7-11 år - intensiv v.31 i Solna

Plats Solna

Välkommen till vår keramikverkstad i Solna. Här får du som är mellan7-11 år möjlighet att arbeta med lera; du kan göra till exempel skålar, muggar eller figurer. Låt fantasin sätta gränser!

Boka reservplats

Förkunskaper

Både nybörjare och fortsättare är välkomna.

Innehåll

Vi provar på olika keramiska tekniker som till exempel kavling, drejning och tumning. Vi gör sen mönster och dekorerar våra färdiga alster med engober.
Dina alster kommer att vara klara för avhämtning ca två veckor efter kursens slut då de måste brännas och glaseras av kursledaren i efterhand.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria.
OBS! Allt material ingår i kurspriset.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker genom gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 5-8 barn.

Lokal

Keramikverkstaden är en luftig lokal med härlig atmosfär och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av unika glasyrer och engober. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i våra tre stora keramikugnar.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.
Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

Kursledare

Malin Eriksson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 aug 2021 - 05 aug 2021
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Tillfällen
4
Plats
Sundbybergsvägen 9, 17173 Solna
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1099819
Pris
2150 kr