Keramikkurs

Plats Södertälje

Du arbetar utifrån din egen nivå under ledning av våra erfarna kursledare. Här finns utrymme både för att lära sig nya tekniker och få utlopp för sin kreativitet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Innehåll

Du lär dig att skapa föremål genom att dreja, ringla, kavla, tumma och skulptera. Du lär dig hur leran ska bearbetas och olika dekortekniker samt hur man glaserar. Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder och kulturer, från aktuella utställningar och från varandra.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad tillkommer och faktureras efter kursens slut.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Keramikverkstaden är belägen på Köpmangatan 1, plan 3 i centrala Södertälje. Vi bränner kontinuerligt elevarbeten på Västergårds fritidsgård.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Material

En materialkostnad på ca; 75 kr/kg tillkommer och betalas direkt till kursledaren under kursens gång. I materialkostnaden ingår lera, glasyrer samt bränningar.

Kursledare

Jaime Miller

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
02 feb 2022 - 23 mar 2022
On 17:30 - 20:00
Tillfällen
8
Plats
Köpmangatan 1, 15171 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1121074
Pris
2650 kr