Keramik - torsdag kväll

Plats Norrköping

Arbeta med lera och forma ditt egna hantverk i vår verkstad i Norrköping. Under vägledning av vår erfarna kursledare jobbar du utifrån din egen nivå, utforskar keramikens tekniker och får samtidigt utlopp för din kreativitet.

Boka reservplats

Förkunskaper

Keramikkursen passar både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Innehåll

Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, kulturer och varandra. Du lär dig hur leran ska bearbetas och olika dekortekniker:

  • tumning
  • ringling
  • kavling
  • drejning
  • glasering

Undervisningsform och Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 8 - 12 deltagare.

Material

Vi arbetar med stengodslera vars fördel är att det brända godset är mycket slitstarkt och glasyrerna är blyfria. En materialkostnad tillkommer och faktureras efter kursens slut.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att fortsätta utvecklas genom att gå fler terminer eller olika keramikkurser.

OBS! Nytt för denna termin är en och samma person enbart får gå EN kurs under terminens gång. Detta gör vi för att fler deltagare plats på våra populära keramikkurser. Vårt uppdrag som studieförbund är att nå ut till så många deltagare som möjligt.

Kursledare

Annette Ågerup

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
12 aug 2021 - 16 sep 2021
To 17:30 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Slottsgatan 157, 60214 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1101327
Pris
2000 kr