Keramik

Plats Malmö

Ägna hösten åt en keramikkurs i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande tekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Boka reservplats

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, kommer vi att kontakta dig som är anmäld.

Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig de grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat fördjupa dig i drejning, kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Under kursen lär du dig:

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur drejning går tilll
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Gruppen består av 8-10 deltagare. Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Vid behov blir det också gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

En kurs för alla oavsett om du är nybörjare som fortsättare. Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Södra Förstadsgatan 70 i centrala Malmö. Förutom kursverksamheten innefattas även verkstadsplatser och en butik. Lokalen drivs av keramikversktaden Artibus, läs mer på deras hemsida.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 45 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Martin Andersson

Martin Andersson har studerat keramik och keramikkonst på Capellagården och HDK i Göteborg. Martin har även studerat koreanska krukmakartekniker i Sydkorea.

I dagsläget är Martin yrkesverksam keramiker med fokus på bruksföremål såsom vaser, urnor och fat.

Martin Andersson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
09 nov 2020 - 14 dec 2020
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Södra Förstadsgatan 70, 21420 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073890
Pris
2895 kr