Keramik

Plats Malmö

Ägna hösten åt en keramikkurs i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande byggtekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig de grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat fördjupa dig i kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Under kursen lär du dig:

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Drejning kommer inte vara en del av kursens innehåll men i kurslokalen finns drejskivor som du kan använda om du är intresserad av att prova på drejning.

Kursupplägg

Gruppen består av max 10 deltagare. Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Vid behov blir det också gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

En kurs främst för nybörjare. Men en stor del av undervisningen är individuellt anpassad och därför kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Södra Förstadsgatan 70 i centrala Malmö. Förutom kursverksamheten innefattas även verkstadsplatser och en butik. Lokalen drivs av keramikversktaden Artibus, läs mer på deras hemsida.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 45 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Du väljer själv om du vill swisha efter varje kurstillfälle eller i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Moa Gustafsson Söndergaard

Moa Gustafsson Söndergaard har en Masterexamen i fri konst från Umeå Konsthögskola. Hon är verksam konstnär i Malmö och jobbar främst med skulptur där keramiska processer står i fokus.

Moa älskar att arbeta med händerna och pröva nya metoder och tekniker. I hennes kurser vill hon inspirera deltagare till att på ett nytt sätt forma skulptur och bruksföremål.

Moa Gustavsson Söndergaard

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
14 okt 2020 - 16 dec 2020
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
10
Plats
Södra Förstadsgatan 70, 21420 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1073893
Pris
4495 kr