Keramik

Plats Malmö

Ägna dig åt en keramikkurs i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande tekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig de grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat fördjupa dig i kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Under kursen lär du dig:

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • drejning
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar sker i grupp. Utöver det får du individuell handledning och arbetar med egna projekt. Vi har ett stort antal drejskivor vilket gör att du kommer få möjlighet att dreja vid ett flertal tillfällen under kursens gång. Är du endast intresserad av drejning är du välkommen att göra en intresseanmälan till våra framtida drejningskurser här. Observera att det kan dröja 1-2 terminer innan vi har ett större utbud av drejningskurser.

Förkunskaper

En kurs främst för nybörjare. Fokus ligger på att testa olika tekniker och utveckla ett formspråk samt få kunskap om grundläggande verkstadsvård.

En stor del av undervisningen är individuellt anpassad och därför kan olika kunskapsnivåer samsas på samma nivå. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Denna kurs passar såväl dig som vill prova på keramik eller dig som i framtiden vill arbeta i egen verkstad med en större produktion eller specialprojekt. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Munkgatan 1 i centrala Malmö. Lokalen ligger en trappa ner, det finns tyvärr ingen ramp för rullstol i dagsläget.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Observera att vi tar in max 10 reserver på våra kurser. När reservplatserna är fyllda går det inte längre att boka sig på kursen. Du kan istället göra en intresseanmälan här. Då får du utskick från oss så fort det finns en ny kurs att anmäla dig till.

Kursledare

Moa Gustafsson Söndergaard

Moa Gustafsson Söndergaard har en Masterexamen i fri konst från Umeå Konsthögskola. Hon är verksam konstnär i Malmö och jobbar främst med skulptur där keramiska processer står i fokus.

Moa älskar att arbeta med händerna och pröva nya metoder och tekniker. I hennes kurser vill hon inspirera deltagare till att på ett nytt sätt forma skulptur och bruksföremål.

Moa Gustavsson Söndergaard

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
20 okt 2022 - 24 nov 2022
To 13:00 - 16:00
Tillfällen
6
Plats
Munkgatan 1, 21146 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1137851
Pris
2545 kr