Keramik intensiv

Plats Malmö

Inled sommaren med en intensivkurs i keramik i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande tekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Boka kursen nu

Kursupplägg

På den här kursen lär du dig grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat lära dig grunderna i drejning, kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Ni träffas tre dagar i sträck och veckan efter avslutad kurs tillkommer ett tillfälle för glasering av de saker som du skapat under kursen.

Måndag 11/7 09.00-12.45
Tisdag 12/7 09.00-12.45
Onsdag 13/7 09.00-12.45
Onsdag 20/7 13.00-15.15 - glasering

Kursinnehåll

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Vid behov blir det också gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

En kurs för alla oavsett om du är nybörjare som fortsättare. Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Munkgatan 1 i centrala Malmö. Lokalen ligger en trappa ner, det finns tyvärr ingen ramp för rullstol i dagsläget.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Observera att vi tar in max 10 reserver på våra kurser. När platserna är fyllda går det inte längre att boka sig på kursen. Du kan istället göra en intresseanmälan här.

Då får du utskick från oss så fort det finns en ny kurs att anmäla dig till.

Kursledare

Christel Leufstadius

Lera är för mig ett fantastiskt material, skönheten att arbeta med händerna och skaparglädjen i materialets möjligheter.

Både att skulptera, bygga och dreja med leran. Jag har jobbat med keramik drygt 20 år, och har en liten egen keramikverkstad på landet.

I övrigt så målar jag ibland, luffarslöjdar, syr tenntråd och skapar med många andra material.

I min profession är jag lärare, gillar att undervisa och följa individers processer. Skapande frihet, och personligt uttryck är viktigt och centralt för ditt skapande, så det uppmuntrar jag som ledare.

Christel Leufstadius

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
11 jul 2022 - 20 jul 2022
Må 09:00 - 12:45
Ti 09:00 - 12:45
On 13:00 - 15:15
To 12:30 - 16:30
Tillfällen
4
Plats
Munkgatan 1, 21146 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1136217
Pris
2545 kr