Keramik intensiv

Plats Malmö

Inled sommaren med en intensivkurs i keramik i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande tekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Observera att vi tar in max 10 reserver på våra kurser. När deltagar- och reservplatserna är fyllda går det inte längre att boka sig på kursen. Du kan istället göra en intresseanmälan för kommande kurser här.

Kursupplägg

På den här kursen lär du dig grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat lära dig drejning, kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Ni träffas tre dagar i sträck och veckan efter avslutad kurs tillkommer ett tillfälle för glasering av de saker som du skapat under kursen.

Måndag 4/7 10.00-15-15
Tisdag 5/7 10.00-15-15
Onsdag 6/7 10.00-15-15
Tisdag 12/7 17.00-19.15 - glasering

Måndag till onsdag innefattar 30 minuters paus för tex lunch.

Kursinnehåll

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Vid behov blir det också gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

En kurs för alla oavsett om du är nybörjare som fortsättare. Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Munkgatan 1 i centrala Malmö. Lokalen ligger en trappa ner, det finns tyvärr ingen ramp för rullstol i dagsläget.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Kursledare

Mathilda Carlsson

Mathilda Carlsson har studerat keramik på Konstfack i Stockholm samt på Capellagården på Öland.

När Mathilda inte undervisar på folkuniversitetet driver hon studion keramisk Form i Malmö tillsammans med två andra konsthantverkare. Hon tycker om att arbeta med både skulptur och brukskeramik.

Mathilda vill bjuda in till en avslappnad miljö där deltagarna tillsammans får lära sig mer om keramik och lerornas olika egenskaper. Vi kommer bland annat att kavla, ringla och dreja och ni kommer ha mycket tid att utforska och utföra era egna idéer.

 

Mathilda Carlsson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
04 jul 2022 - 12 jul 2022
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
Ti 17:00 - 19:15
On 10:00 - 15:15
Tillfällen
4
Plats
Munkgatan 1, 21146 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1136200
Pris
2945 kr