Drejning workshop

Plats Malmö

En helgkurs med fokus på drejning. Workshopen riktar sig till dig som redan kan grunderna i drejning, och vill fördjupa dina färdigheter.

Boka reservplats

Kursinnehåll

På den här workshopen får du fokusera på att dreja. Du får handledning för att utmana och utveckla dina färdigheter vid drejskivan.

Under workshopen får du öva på att göra olika former, till exempel skål och vas. Det finns också utrymme för dig att öva på ett särskilt moment som du vill bli bättre på, till exempel att dra upp en jämn vägg eller att dreja fals och lock.

Schema

30 minuter avsätts för lunch.

Workshopen äger rum under lördag och söndag den 29-30 januari. Söndag den 13 februari tillkommer en halvdag för glasering av de saker som du skapat under workshopen.

Lördag 29 januari 10.00-15.00
Söndag 30 januari 10.00-15.00
Söndag 13 februari 16.00-19.00

Kursupplägg

Gruppen består av max 7 deltagare. Gemensamma genomgångar varvas med individuell handledning.

Förkunskaper

En kurs för dig som redan kan grunderna i drejning. Du ska ha gått en termin eller motsvarande och kunna centrera.

En stor del av undervisningen är individuellt anpassad och därför kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Munkgatan 1 i centrala Malmö. Lokalen ligger en trappa ner, det finns tyvärr ingen ramp för rullstol i dagsläget.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Du väljer själv om du vill swisha efter varje kurstillfälle eller i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Observera att vi tar in max 10 reserver på våra kurser. När platserna är fyllda går det inte längre att boka sig på kursen. Du kan istället göra en intresseanmälan här.

Då får du utskick från oss så fort det finns en ny kurs att anmäla dig till.

Kursledare

Cecilia Giuliani

”Leran erbjuder en så otrolig spännvid både vad gäller uttrycksformer och olika tekniker. Genom att lära dig att behärska materialet kommer du kunna känna ännu mer glädje och frihet i ditt skapande. ”

Cecilia Giuliani är verksam keramiker, utbildad vid Capellagården. Hon arbetar gärna med bruksföremål men experimenterar även med mer skulpturala former, både drejade och i andra tekniker.

I sin undervisning vill hon inspirera dig till utforska ditt formspråk samt att du får fördjupad kunskap i hantverket.

Cecilia Giuliani

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
29 jan 2022 - 13 feb 2022
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Sö 16:00 - 19:00
Tillfällen
3
Plats
Munkgatan 1, 21146 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1125476
Pris
2795 kr