Keramik

Plats Malmö

Ägna sommaren åt en keramikkurs i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande tekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig de grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat fördjupa dig i drejning, kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Under kursen lär du dig:

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur drejning går tilll
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Vid behov blir det också gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

En kurs för alla oavsett om du är nybörjare som fortsättare. Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Keramiklokalen ligger på Munkgatan 1 i centrala Malmö. Lokalen ligger en trappa ner, det finns tyvärr ingen ramp för rullstol i dagsläget.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 45 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Pris och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras vid kursstart eller under kursens gång, kommer vi att kontakta dig.

Observera att vi tar in max 10 reserver på våra kurser. När platserna är fyllda går det inte längre att boka sig på kursen. Du kan istället göra en intresseanmälan här.

Då får du utskick från oss så fort det finns en ny kurs att anmäla dig till.

Kursledare

Jessica Leuhusen

Jessica har sedan utbildningen på Konstfack, arbetat med keramik och konst på fler olika sätt.

På hennes kurser på Folkuniversitetet kommer deltagarna kunna utforska egna idéer och få chans och stöd att prova på flera tekniker inom keramiken.

 

Jessica Leuhusen

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
11 jul 2021 - 29 aug 2021
Sö 14:00 - 17:00
Tillfällen
8
Plats
Munkgatan 1, 21146 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1105502
Pris
3495 kr