Keramik för barn och föräldrar

Plats Lund

Att arbeta med keramik innebär oanade möjligheter att skapa. På denna kurs gör barn och vuxna det tillsammans.

Boka reservplats

Mål

På denna kurs får du och ditt barn möjlighet att skapa tillsammans. Ni får lära er olika grundläggande tekniker inom hantverket, lära känna leran som material samt förmedla en känsla för dess möjligheter. Upplev skaparglädje och hur roligt det är att utgå från just lera.

Det är inga sammankomster v.44.

Målgrupp

Barn i åldern 6-13 år i par med en vuxen, närstående person. Kursen är lämplig för såväl nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Ni får arbeta med moment som är anpassade till er kunskapsnivå och era förutsättningar.

Kursavgiften innefattar en vuxen + ett barn. Det går förstås utmärkt om en annan vuxen än just föräldern går tillsammans med barnet.

Kursen kräver inga förkunskaper.

• Olika tekniker (t.ex. drejning, kavling och ringling)
  • Materialets egenskaper och möjligheter
  • Glasering
  • Arbete med egna projekt efter fritt val

Arbetsformer

Grupperna består av cirka sex par. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad ni vill uppnå och hjälper er att anpassa era projekt så att ni ska nå era mål.

Lokal

Vår keramikverkstad är välutrustad med drejskivor, ett stort kavlingsbord, ett stort urval glasyrer samt flera ugnar och anpassade verktyg.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 45 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Du väljer själv om du vill swisha efter varje kurstillfälle eller i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att ni kan gå den flera terminer och utveckla er i egen takt. För vuxna finns våra ordinarie keramikkurser och barn kan delta i dessa fr.o.m. 14 års ålder.

Kristina Sjönnemo

Kontakta Kursverksamheten i Lund