Keramik intensiv

Plats Lund

Att arbeta med keramik innebär oanade möjligheter att skapa.

Boka reservplats

Kursinnehåll

  • Olika tekniker (t.ex. drejning, kavling och ringling)
  • Materialets egenskaper och möjligheter
  • Glasering
  • Arbete med egna projekt efter fritt val

Kursupplägg

Grupperna består av max tio deltagare. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål. Tillfället för glasering kommer att ske vid ett annat tillfälle i början av hösten, då man inte hinner med det på denna intensivkurs. Din lärare kommer att informera dig om vilka datum du kan välja på.

Mål

Utveckla din färdighet i hantverket, lär dig olika grundläggande tekniker samt förstå materialet och dess möjligheter. Upplev skaparglädje och anta nya utmaningar i ditt arbete med materialet.

Förkunskaper

En kurs för alla, både nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal

Vår keramikverkstad är välutrustad med drejskivor, ett stort kavlingsbord, ett stort urval glasyrer samt flera ugnar och anpassade verktyg.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Du swishar i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Kursledare

Kristina Sjönnemo

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
11 jul 2022 - 14 jul 2022
Må 17:15 - 21:00
Ti 17:15 - 21:00
On 17:15 - 21:00
To 17:15 - 21:00
Tillfällen
4
Plats
Bredgatan 5, 22221 Lund
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1138338
Pris
2995 kr