Keramik avancerad

Plats Lund

Att arbeta med keramik innebär oanade möjligheter att skapa.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • Olika tekniker (t.ex. drejning, kavling och ringling)
  • Materialets egenskaper och möjligheter
  • Glasering
  • Arbete med egna projekt efter fritt val

Kursupplägg

Grupperna består av ca tio deltagare. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål. Uppehåll v8..

Mål

Utveckla din färdighet i hantverket, lär dig olika grundläggande tekniker samt förstå materialet och dess möjligheter. Upplev skaparglädje och anta nya utmaningar i ditt arbete med materialet.

Förkunskaper

En kurs för dig som har gått minst fyra terminer eller motsvarande. En stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Lokal

Vår keramikverkstad är välutrustad med drejskivor, ett stort kavlingsbord, ett stort urval glasyrer samt flera ugnar och anpassade verktyg.

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs).

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Det förekommer också att vi arrangerar intensivkurser med specifik inriktning.

Kursledare

Jonna Ekblad

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
17 jan 2022 - 14 mar 2022
Må 09:00 - 12:00
Tillfällen
8
Plats
Bredgatan 5, 22221 Lund
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1114175
Fåtal platser kvar
Pris
2395 kr