Keramik, prova-på sommarkurs

Plats Kungsbacka

Gå en kurs i keramik och forma dina egna föremål i härlig lera! Du får hjälp av kunniga kursledare i en inspirerande keramikstudio vid Kungsbacka centrum.

Boka nu

Målgrupp

En grundkurs under sommaren till dig som vill smaka på keramik. Du behöver inte ha några förkunskaper utan utvecklas på din egen nivå och i din egen takt. Du kan vara nybörjare eller ha gått på kurs tidigare (men vänligen notera att avancerade tekniker ingår inte).

Mål

Efter kursen har du grundläggande kunskaper inom keramik.

Innehåll

Du lär dig grundläggande tekniker för att forma leran, till exempel kavling, ringling och tumning. Drejning inkluderas inte i denna kurs. Du lär dig också olika sätt att dekorera den, som glasering och engobering. Du arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär dig mer om deras skilda egenskaper.

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material

Du arbetar med leror, glasyrer och engober som finns i keramikstudion. En materialkostnad på 70 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, ett brett sortiment av engober och glasyrer samt bränningar.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker genom individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går flera terminer eller olika keramikkurser.

Kursledare

Jeoung Ah Kim

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 jun 2023 - 15 jul 2023
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
lör 10 jun 2023 kl 13:00-16:00
  • sön 11 jun 2023 kl 13:00 - 16:00
  • lör 15 jul 2023 kl 13:00 - 16:00
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
302916
Pris
1550 kr