Keramik, sommar

Plats Kungsbacka

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar. Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder och kulturer, från kursledaren och varandra.

Boka kursen nu
I vår keramikverkstad finns utrymme både för att lära sig nya tekniker och få utlopp för sin kreativitet. Vi ägnar fyra förmiddagar åt keramiktekniker och en åt glasering.
Kursdatum: 11-14 juli. Glasering sker torsdagen den 11 augusti.


Målgrupp

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare och passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Du lär dig att skapa föremål genom att ringla, kavla, tumma samt dreja. Du kommer också att lära dig om glasering och engobering (tekniken att överdra ett färdigt föremål med ett tunt lager lera före bränning).

Arbetssätt

Praktiskt arbete under handledning av kursledaren.

Avgift/material

Litteratur finns i salen för att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 50:-/kg i våt vikt. Priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Tips/Mervärde

Är inte en personligt handdrejad gåva ofta mer uppskattad än en fabrikstillverkad?

Kursledare

Felicia Westerberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Tid
11 jul 2022 - 14 jul 2022
Må 10:00 - 13:00
Ti 10:00 - 13:00
On 10:00 - 13:00
To 10:00 - 13:00
Tillfällen
5
Studietimmar
20
Kurs-ID
1134612
Pris
1975 kr