Keramik

Plats Kungsbacka

Arbeta med lera i Kungsbacka och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverket.

Boka reservplats

Målgrupp

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Litteratur/material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 45:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Kursledare

Marie Yderland

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2022 - 14 apr 2022
To 14:30 - 17:30
Tillfällen
10
Plats
Norra Torggatan 8-10, 43421 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1117348
Pris
3675 kr