Screentryck på keramik, helg

Plats Kungsbacka

Keramik är ett mycket spännande material som man kan arbeta med på många olika sätt. På den här kursen får du lära dig att överföra bilder till leran genom screentryckstekniken.

Boka reservplats

Kursdatum

Lördag-söndag 3-4 juli kl. 0900-1600 med glasering lördag 10 juli kl. 1000-1300.

Målgrupp

Denna kurs passar dig som har någon erfarenhet av keramik, exempelvis har du gått en kurs här på Folkuniversitetet eller hos något annat studieförbund. Kursen passar också dig som exempelvis har egen keramisk verksamhet och vill lära dig en ny teknik att arbeta med.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Du lär dig bereda screentrycksramen och belysa dina bilder. I keramikverkstaden lär du dig hur du blandar den keramiska färgen och hur du trycker. Du kommer lära dig att trycka på utkavlad rå lera. Därefter kan leran formas till olika föremål. Vi kommer även behandla hur man för över motiv till skröjat gods.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren.

Ett viktigt inslag i kursen är gemensamma genomgångar där vi visar och diskuterar vad vi har gjort och därigenom inspireras och lär oss av varandra.

Material

Material som screenram, emulsion, gips och glasyrer ingår i kursavgiften. Kostnader för lera tillkommer dock. Den kostar 50:-/kg i våt vikt, vilket även inkluderar bränning.

Kursledare

Åsa Wolgast

Åsa Wolgast är utbildad keramiker vid bland annat Capellagården och Konstfack. Hon har även examen som landskapsarkitekt.

Åsa arbetar i flera olika keramiska tekniker. Hennes specialområden är screentryck på keramik och gjutning. I sin egen verksamhet tillverkar Åsa framför allt bruksföremål så som muggar, tallrikar, fat och tekannor. 

Åsa Wolgast

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
03 jul 2021 - 10 jul 2021
Lö 09:00 - 16:00
Lö 10:00 - 13:00
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
3
Studietimmar
20
Kurs-ID
1101545
Pris
1975 kr