Keramik, skulptur i lera

Plats Kristianstad

Upptäck hur härligt det är att skulptera! I denna kurs går vi igenom grunderna i skulptur och arbetar även fritt med egna idéer. Din egen idé assisteras av läraren fram till ett genomförande.

Boka kursen nu

Mål

Du ska efter avslutad kurs ha fått grundläggande och utökade kunskaper i skulptur. Kunskap om modellering i lera utan armering.

Innehåll

Introduktion i ämnet, genomgång av material och utrustning. Följande moment gås igenom: bekanta dig med leran, skissa, teckna, modellering. Förslag på motiv: stilleben, naturen, en relation, fantasi-ansikte, din egen idé.

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av lera eller skulptur.

Målgrupp

Kursen passar både nybörjare och fortsättare. Du kan välja denna kurs även om du föredrar andra tekniker som drejning och kavling, eftersom undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Arbetssätt

Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Material

Keramikverkstaden är utrustad med kavaletter (roterbar ställning för ditt objekt) och de verktyg du behöver för skulptering. Skissblock och pennor tar du själv med dig. Lera finns på plats; kostnad för lera och bränning 55 kr/kg tillkommer. Referensböcker finns i verkstaden.

Linda Herrlin

"Lera är ett fantastiskt material som ni kan skapa så många olika saker med och hitta ert eget personliga uttryck. Det ska bli roligt att träffa er!"

Linda är utbildad i Keramikkonst på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Nu bor hon i Färlöv och driver egen keramikverkstad i gamla Gumlösa småskola, där arbetar hon med både bruksgods och skulpturala föremål till utställningar.

De senaste åren har hon också arbetat som guide och med workshops på Wanåskonst och Hässleholm Kulturhus.

Linda Herrlin

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
20 aug 2020 - 01 okt 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
7
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1074031
Pris
2195 kr