Keramik drejning kavling ringling

Plats Kristianstad

Att arbeta med keramik innebär oanade möjligheter att skapa. Lär dig keramikens grundläggande tekniker i vår kompletta keramikverkstad i Kristianstad!

Boka reservplats

Efter introduktion av material och tekniker skapar du utifrån egna idéer. Individuell handledning ger dig möjlighet att utveckla unik keramik, och du kommer också att lära dig glasera den. Keramikverkstaden är bra utrustad och det finns ett stort urval av både leror och glasyrer.

Målgrupp

Nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 55 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar. Referensböcker finns i verkstaden.

Linda Herrlin

"Lera är ett fantastiskt material som ni kan skapa så många olika saker med och hitta ert eget personliga uttryck. Det ska bli roligt att träffa er!"

Linda är utbildad i Keramikkonst på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Nu bor hon i Färlöv och driver egen keramikverkstad i gamla Gumlösa småskola, där arbetar hon med både bruksgods och skulpturala föremål till utställningar.

De senaste åren har hon också arbetat som guide och med workshops på Wanåskonst och Hässleholm Kulturhus.

Linda Herrlin

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
19 aug 2020 - 21 okt 2020
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1074046
Pris
3095 kr