Keramik, helgkurs

Plats Kristianstad

Är ni en grupp vänner eller en familj som vill göra något tillsammans? På en helgkurs i keramik får ni umgås genom skapandet, var och en arbetar utifrån sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av vår erfarna kursledare.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar kursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet. Om ni dessutom är ett gäng som känner varandra, spelar det mindre roll om man har samma kunskaper eller inte.

Innehåll

Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning, kavling och ringling Du lär dig hur leran ska bearbetas för att få ut bästa resultat. För dig som har arbetat i lera tidigare finns det möjlighet för att utvecklas inom de olika teknikerna.
Har ni något speciellt att fira? Vi kan skapa en kurs med anpassat tema för er grupp.

Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Ett glaseringstillfälle bokas in några veckor efter kursens slut, då alla alster måste torkas och brännas innan glasering kan göras. Vid glaseringstillfället, tittar vi på olika glasyrer och deras egenskaper samt glaserar era föremål.

Material

Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar.


Kursledare

Marianne Andersson

Marianne började sin konstutbildning på 70-talet på KV:s Konstskola i Kristianstad, samma byggnad som nu Folkuniversitetet befinner sig på. Detta var startskottet på hennes konstnärliga bana.

Därefter fortsatte Marianne sin utbildning på Universitetet i Umeå där hon utbildade sig till bildlärare. Således har undervisning varit en stor del av hennes liv, liksom konsten.

Marianne är med i Kulturföreningen ArtCastle i Norra Åsum där hon även har sin atelje.
Där jobbar hon med många olika projekt såsom design av kläder och rekvisita till shower inom Art& Fashion, eget skapande inom måleri (akryl och akvarell), skulptur i papier mache´och drivved, betong, luffarslöjd mm.

Marianne har även helgkurser på ArtCastle i olika ämnen inom konsten.

Marianne Andersson

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
05 nov 2022 - 06 nov 2022
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1136835
Pris
1995 kr