Keramik, helgkurs

Plats Kristianstad

Är ni en grupp vänner eller en familj som vill göra något tillsammans? På en helgkurs i keramik får ni umgås genom skapandet, var och en arbetar utifrån sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av vår erfarna kursledare.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar kursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet. Om ni dessutom är ett gäng som känner varandra, spelar det mindre roll om man har samma kunskaper eller inte.

Innehåll

Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning, kavling och ringling Du lär dig hur leran ska bearbetas för att få ut bästa resultat. För dig som har arbetat i lera tidigare finns det möjlighet för att utvecklas inom de olika teknikerna.
Har ni något speciellt att fira? Vi kan skapa en kurs med anpassat tema för er grupp.

Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Ett glaseringstillfälle bokas in några veckor efter kursens slut, då alla alster måste torkas och brännas innan glasering kan göras. Vid glaseringstillfället, tittar vi på olika glasyrer och deras egenskaper samt glaserar era föremål.

Material

Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar.


Kursledare

Linda Herrlin

"Lera är ett fantastiskt material som ni kan skapa så många olika saker med och hitta ert eget personliga uttryck. Det ska bli roligt att träffa er!"

Linda är utbildad i Keramikkonst på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Nu bor hon i Färlöv och driver egen keramikverkstad i gamla Gumlösa småskola, där arbetar hon med både bruksgods och skulpturala föremål till utställningar.

De senaste åren har hon också arbetat som guide och med workshops på Wanåskonst och Hässleholm Kulturhus.

Linda Herrlin

Har du frågor?

Kontakta Therese Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
05 nov 2022 - 06 nov 2022
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1136835
Pris
1995 kr