Keramik

Plats Kristianstad

Gå en keramikkurs i Kristianstad! Du lär dig dreja, kavla, ringla och skulptera. Kom och känn kreativiteten flöda! Din egen idé assisteras av kursledaren fram till ett genomförande.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Att arbeta med lera innebär oanade möjligheter att skapa vad du vill! Kursen ger dig grundläggande kunskaper om leran som material och i teknikerna drejning, kavling och ringling, samt glasering. Efter introduktion får du individuell handledning, och kursen passar därför både nybörjare och fortsättare. Keramikverkstaden är bra utrustad och det finns ett stort urval av både leror och glasyrer.

Målgrupp

Nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria.
En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar. Referensböcker finns i verkstaden.

Kursledare

Marianne Andersson

Marianne började sin konstutbildning på 70-talet på KV:s Konstskola i Kristianstad, samma byggnad som nu Folkuniversitetet befinner sig på. Detta var startskottet på hennes konstnärliga bana.

Därefter fortsatte Marianne sin utbildning på Universitetet i Umeå där hon utbildade sig till bildlärare. Således har undervisning varit en stor del av hennes liv, liksom konsten.

Marianne är med i Kulturföreningen ArtCastle i Norra Åsum där hon även har sin atelje.
Där jobbar hon med många olika projekt såsom design av kläder och rekvisita till shower inom Art& Fashion, eget skapande inom måleri (akryl och akvarell), skulptur i papier mache´och drivved, betong, luffarslöjd mm.

Marianne har även helgkurser på ArtCastle i olika ämnen inom konsten.

Marianne Andersson

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
17 nov 2022 - 15 dec 2022
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1136828
Pris
2195 kr