Keramik

Plats Kristianstad

Gå en keramikkurs i Kristianstad! Du lär dig dreja, kavla, ringla och skulptera. Kom och känn kreativiteten flöda! Din egen idé assisteras av kursledaren fram till ett genomförande.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Att arbeta med lera innebär oanade möjligheter att skapa vad du vill! Kursen ger dig grundläggande kunskaper om leran som material och i teknikerna drejning, kavling och ringling, samt glasering. Efter introduktion får du individuell handledning, och kursen passar därför både nybörjare och fortsättare. Keramikverkstaden är bra utrustad och det finns ett stort urval av både leror och glasyrer.

Målgrupp

Nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria.
En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar. Referensböcker finns i verkstaden.

Kursledare

Linda Herrlin

"Lera är ett fantastiskt material som ni kan skapa så många olika saker med och hitta ert eget personliga uttryck. Det ska bli roligt att träffa er!"

Linda är utbildad i Keramikkonst på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Nu bor hon i Färlöv och driver egen keramikverkstad i gamla Gumlösa småskola, där arbetar hon med både bruksgods och skulpturala föremål till utställningar.

De senaste åren har hon också arbetat som guide och med workshops på Wanåskonst och Hässleholm Kulturhus.

Linda Herrlin

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
14 nov 2022 - 12 dec 2022
Må 17:30 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1136826
Pris
2195 kr