Keramik grundkurs

Plats Kristianstad

Gå en keramikkurs i Kristianstad! Du lär dig dreja, kavla, ringla och skulptera. Kom och känn kreativiteten flöda! Din egen idé assisteras av kursledaren fram till ett genomförande.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig grunderna för att skapa med lera. Du får bland annat fördjupa dig i drejning, kavling, tumning, ringling och skulptering. Dessa tekniker kan du använda för att skapa bruksföremål eller konstverk i lera.

Under kursen får du kunskap om:
  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur drejning går till
  • hur bränningen går till
  • metoder för glasering

Kursupplägg

Gruppen består av 7-9 deltagare. Du får individuell handledning och arbetar med egna projekt. Det blir genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå och vid behov gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig i första hand till dig som är nybörjare. Kursen kräver inga förkunskaper.

Material

Keramikverkstaden är bra utrustad och det finns ett stort urval av både leror och glasyrer. Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria I keramikverkstaden finns det kavaletter (roterbar ställning för ditt objekt) och de verktyg du behöver för skulptering.

En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar. Skisspapper och referensböcker finns i verkstaden.

Kursledare

Ingrid Andersson

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2022 - 09 nov 2022
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1136823
Pris
3195 kr