Sommarkurs keramik

Plats Kristianstad

Testa på att arbeta med lera på den här intensivkursen i Kristianstad!

Boka kursen nu

Mål

Målet med kursen är att du ska få testa på olika grundläggande tekniker inom keramik, bland annat drejning

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursinnehåll

Under den här intensivkursen kommer du att få testa på de vanligaste teknikerna inom keramik och tillverka dina egna föremål. Undervisningen sker i form av genomgångar och individuell handledning som hjälper dig att skapa föremål utifrån dina egna idéer. Kursen består mestadels av praktiskt arbete.

Keramikverkstaden är bra utrustad och det finns ett stort urval av leror. Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria I keramikverkstaden finns det kavaletter (roterbar ställning för ditt objekt) och de verktyg du behöver för skulptering.

På kursen får du:

  • lerans olika egenskaper
  • hur du gör för att bygga ett eller flera föremål
  • hur drejning går till

Material

En materialkostnad på 60 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria

Ett glaseringstillfälle bokas in några veckor efter kursens slut, då alla alster måste torkas och brännas innan glasering kan göras. Vid glaseringstillfället, tittar vi på olika glasyrer och deras egenskaper samt glaserar era föremål.

Kursledare

Marianne Andersson

Marianne började sin konstutbildning på 70-talet på KV:s Konstskola i Kristianstad, samma byggnad som nu Folkuniversitetet befinner sig på. Detta var startskottet på hennes konstnärliga bana.

Därefter fortsatte Marianne sin utbildning på Universitetet i Umeå där hon utbildade sig till bildlärare. Således har undervisning varit en stor del av hennes liv, liksom konsten.

Marianne är med i Kulturföreningen ArtCastle i Norra Åsum där hon även har sin atelje.
Där jobbar hon med många olika projekt såsom design av kläder och rekvisita till shower inom Art& Fashion, eget skapande inom måleri (akryl och akvarell), skulptur i papier mache´och drivved, betong, luffarslöjd mm.

Marianne har även helgkurser på ArtCastle i olika ämnen inom konsten.

Marianne Andersson

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
01 aug 2022 - 04 aug 2022
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Tillfällen
4
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136340
Pris
2495 kr