Keramik

Plats Kristianstad

Ägna hösten åt en keramikkurs i centrala Kristianstad. Du lär dig dreja, kavla, ringla och skulptera. Kom och känn kreativiteten flöda! Din egen idé assisteras av kursledaren fram till ett genomförande.

Boka reservplats

Kursinnehåll

Att arbeta med lera innebär oanade möjligheter att skapa vad du vill! Kursen ger dig grundläggande kunskaper om leran som material och i teknikerna drejning, kavling och ringling, samt glasering. Efter introduktion får du individuell handledning, och kursen passar därför både nybörjare och fortsättare. Keramikverkstaden är bra utrustad och det finns ett stort urval av både leror och glasyrer.

Målgrupp

Nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Vi arbetar med flera olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 55 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till flera glasyrer, samt bränningar. Referensböcker finns i verkstaden.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.
Vi har:
  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och handsprit.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.
Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Kursledare

Linda Herrlin

"Lera är ett fantastiskt material som ni kan skapa så många olika saker med och hitta ert eget personliga uttryck. Det ska bli roligt att träffa er!"

Linda är utbildad i Keramikkonst på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Nu bor hon i Färlöv och driver egen keramikverkstad i gamla Gumlösa småskola, där arbetar hon med både bruksgods och skulpturala föremål till utställningar.

De senaste åren har hon också arbetat som guide och med workshops på Wanåskonst och Hässleholm Kulturhus.

Linda Herrlin

Har du frågor?

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Tid
08 nov 2021 - 06 dec 2021
Må 17:30 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1099070
Pris
2195 kr