Keramik - dreja, ringla och kavla

Plats Karlstad

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, från varandra och från kursledaren.

Boka reservplats

Målgrupp


Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål


Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll


Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform


Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material


Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 65:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter


Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Kursledare

Maria Jansson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
06 feb 2020 - 16 apr 2020
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
Zakrisdalsslingan 14 Hus Z 17, 65342 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1045764
Pris
2030 kr